Geleceğin Mucitleri 2016

0
616

Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz “Geleceğin Mucitleri” adlı Bilim Şenliğimiz sona erdi. Yıl boyunca 1-2 ve 3. sınıf öğrencilerimizle, Bilim Kulübünde hazırladığımız projeler geçen hafta sonu görücüye çıktı. Bilim Kulübünün yanı sıra sınıf öğretmenlerimizin çabalarıyla tüm ilkokul öğrencilerimiz bir proje veya deney hakkında araştırmalar yaparak, hazırladıkları çalışmaları velilerimize sundular.

Açılışı yapan Yönetim Kurulumuzu şaşırtarak kurdele yerine kablo kestirdiğimiz etkinlikte, 12 proje sergiledik ve projelerde tüm öğrencilerimizin bir katkısı oldu. mBot ile engelden kaçan robot, manyeti tren, mars yüzeyini araştıran robot, dijital masa saati, lcd tabela, basit elektrik motoru, su pianosu projeler ilgi odağı projelerdendi. Ayrıca öğrencilerimiz code.org ve scratch üzerinden yıl boyu yaptıkları kodlama derslerini, thinkercad üzerinden yaptıkları çizimleri ve 3D ürünleri tanıttılar.

Okul çapında tüm öğrencilerimiz, fen, teknoloji ve mühendislik konularında projeler hazırladığından katılım büyüktü. Tüm velilerimiz merakla öğrencilerimizin çalışmalarını incelediler. Öğrencilerimizin genel olarak yaptıkları çalışmaları ifade edebilmeleri, edindikleri bilgileri bir ürüne çevirebilmeleri en büyük kazanımımız oldu. Etkinliğimize aslında bir nevi mini maker faire diyebiliriz. Gelecek yıl maker çalışmalarımızı tüm okula yaydığımızda, daha kapsamlı bir maker faire görebiliriz. Hatta bir güne sıkıştırmak yerine, birden fazla gün ziyaretçilere açık hale getirebiliriz.

Not: Yaz boyunca tüm projeleri tanıtmaya, detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Yıl boyu yaptığımız etkinlikleri yıllık plan haline getirerek paylaşacağım.

Önceki İçerikEn İnsansı Robot, Atlas Karşınızda
Sonraki İçerikCode.org – Oyun, sahne ve dersler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz