Abalone oyununu ve turnuva hakkında daha önce bu yazımda bahsetmiştim.  Bu yıl yine tüm ilkokulda ikincisini düzenlemeye karar verdik. Böylece hem dönem sonuna doğru öğrencilerin derse olan motivesini artıracak hemde öğrencileri yeni stratejiler kurmaya sevk edeceğiz. Turnuva 11-22 Ocak tarihleri arasında okulumuzda, dileyenler maç sonuçlarını ve programı http://turnuva.lalebahcesi.k12.tr üzerinden takip edebilebilirler.

Bu yazımda turnuvanın yanı-sıra, böyle bir turnuva düzenlediğinizde ne tür bir yazılım kullanabileceğinizi, fikstür ve maç sonuçlarını kolayca girebileceğiniz bir yazılımdan söz edeceğim. Online bir yazılım Challonge, http://challonge.com/ sitesi üzerinden yayın vermekte. Buraya girerek ücretsiz bir şekilde kolayca üye olabilirsiniz.

Üye olduktan sonra hesabınızı, e-postanıza gelen maille aktive etmeyi unutmayınız. Ardından hemen istediğiniz turnuvayı başlatabilirsiniz. Önce turnuva adını yazıyoruz ve oyuncuları giriyoruz. Siz uyguladığınız turnuvaya göre buraya takım adı girebilirsiniz. Form üzerinde eşleşmeleri ve turnuva kurallarını ayarlayabilirsiniz. Tek maç – iki maç, elemeler neye göre olacak detaylı bir seçim menüsü mevcut.

turnuva

Daha sonra turnuvayı oluştur dediğiniz oyuncu sayısına göre eşeleşmeler rastgele oluyor. İsterseniz tekrar elle eşelşmeleri değiştrebiliyorsunuz. En güzel şeylerden biride illa kuralarda 32 yada 16 kişi/takım olması gerekmiyor. Yazılım ilk turu ayarlayarak ikinci tura ona göre eşleşme yapıyor. Bazı oyuncular direk 2. turdan başlayabiliyor.

Turnuvayı oluşturduktan sonra, canlı yayın yapmanızda mümkün. Öncelikle ilgili turnuva linkini sosyal medyadan yada websitenizden duyurabilirsiniz. Sonra maçı başlattığınızda play ikonuna basıyorusunuz, oynanan maçlar mavi çerçeve içerisinde görünüyor. Maç bittiğinde sonucu ve kazananı giriyorsunuz ve kişi üstü tura çıkıyor. Maçla ilgili detaylı bilgilerde girebilirsiniz, örn. nerede oynanıyor, saat kaçta başlayacak gibi…

Iframe kodu ile yazılımı sitenize ekleyebilirsiniz. Ancak yazılım ücretsiz versiyonunda reklam yayınlıyor. Bu yüzden dikkatli olmanızı öneririm, hoşunuza gitmeyen reklamlar çıkabilir. Ya da 1 aylığına 5$ gibi ücret ödeyerek yazılımı alabilirsiniz.

Örnek turnuva için sitemizi inceleyebilirsiniz. http://turnuva.lalebahcesi.k12.tr/

Önceki İçerikClassDojo Nedir?
Sonraki İçerikAmazon Alışveriş Deneyimim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz